Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екипът на Уилямс се надява да завърши сезона с положителен резултат

Екипът на Уилямс се надява да завърши сезона с положителен резултат

66
0

Фелипе Маса се нареди десети в последната квалификация от кариерата си във Формула 1. Съотборникът му в Уилямс Валтери Ботас не успя да прескочи Q2 и остана 11-ти. Финландецът имаше проблеми със сцеплението, но пък позицията му дава свободен избор на гуми за състезанието.

„Фелипе се чувстваше по-комфортно с ултрасофта от Валтери днес”, коментира шефът на отдела за представяне Роб Смедли. „Жалко, че Фелипе не успя да повтори накрая обиколката си от Q2, която го класира в топ 10 – щеше да е девети. В случая с Валтери, той просто не можа да накара гумите да работят. 10-то и 11-то място не са желаните от нас позиции, но няма да се отказваме. Ще продължаваме да се борим. В позиция сме да водим битка за точки утре и да завършим сезона с положителен резултат.”

Маса сподели, че квалификацията определено не е била лека за него, но е щастлив от резултата си: „Честно казано, не бях доволен от гумите. Просто дадох всичко от себе си, за да направя добър тур. В Q2 записах много добро време, което бе важно. Определено очаквах повече от обиколката си в Q3, но може би ми липсваше известно сцепление в сравнение с Q2. Не сме далеч от очакваните позиции. Да видим какво ще успеем да постигнем.”

Ботас призна, че поради някаква причина не е имал повече прилепяне с ултрасофт спрямо суперсофт.

„Колата вървеше много добре със суперсофта, но явно не успях да извлека максимума от квалификационните гуми. Утре обаче играта е различна. 11-та позиция ми дава свободен избор на гуми и това може да ни отвори допълнителни възможности. Напоследък Форс Индия завършва пред нас. Би било хубаво да приключим сезона с добър резултат за целия тим и за Фелипе. Наясно сме, че най-отпред ще се води битка за титлата и това може да направи надпреварата вълнуваща”, каза още Валтери.