Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Е21 с различно поведение при Райконен и Грожан при по-ниските температури

Е21 с различно поведение при Райконен и Грожан при по-ниските температури

39
0
Кими Райконен

Кими Райконен ще се нареди на пета, а Ромейн Грожан – на седма позиция на старта за утрешната Гран при на Абу Даби, когато екипът им Лотус има за основна цел да се състезава с Мерцедес.

Денят никак не беше лош. В свободните тренировки – и вчера, и днес – имах известни проблеми с това да накарам болида да работи така, както исках. Вечерта обаче, когато температурите паднаха, нещата се получиха по-добре. Това е добре, тъй като надпреварата е по същото време и това определено е предпочитаният за нас вариант. Освен това колата с по-късата база изглежда пасва на стила ми, така че се надявам да продължа в този дух и утре – коментира Райконен.

Съотборникът му е с версията на Е21 с удължена база. Той отбеляза, че това е била една от по-сложните квалификации напоследък.

Не очаквахме да сме седми на грида след демонстрираното темпо в тренировките. Автомобилът бе с доста различно поведение вечерта – особено в предната част, така че трябва да проверим какво точно не работеше. Състезанието е дълго, а всички около нас са с едни и същи гуми, така че трябва да открия някакво представяне в данните тази вечер, за да изпълня целта си да достигна подиума – сподели Грожан.

Директорът операции на пистата Алан Перман обясни от своя страна, че Кими е имал шанс дори за трето място на стартовата решетка, докато френският му съекипник не се е чувствал удобно в колата си.

Класирането и на двата болида в топ 10 е приличен резултат. Целта ни е да се състезаваме с и да победим Мерцедес. Ще сме готови, разбира се, да се възползваме от всякакви възможности, които Ред Бул биха ни предоставили, но те отново изглеждат много бързи. По отношение на гумите изглежда няма много варианти. Опциите, които имахме в Индия, не са налични тук. Но ще наблюдаваме развитието на надпреварата и ще реагираме в съответствие със случващото се – допълни той.