Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Промоутърите на Гран при на Мексико с различна позиция от тази на...

Промоутърите на Гран при на Мексико с различна позиция от тази на асоциацията

Представители на надпреварата в Мексико не са присъствали на срещата и не застават зад тяхната позиция

73
0
Аутодромо Ерманос Родригес,Гран при на Мексико
снимка Пирели

Промоутърите на Гран при на Мексико се дистанцираха от позицията на 16-те представителите на Асоциацията на промоутърите (AOP), които вчера те изразиха недоволството си от това, че във все повече страни излъчването на надпреварите е по платени телевизионни канали, и което според тях води до постоянното намаляване на зрителите по света.

Представители на надпреварата в Мексико не са присъствали на срещата и не застават зад тяхната позиция. Петте промоутъри, които не са част от асоциацията, и също не застават зад нейната позиция, са Китай, Бахрейн, Абу Даби, Русия и Япония.

„След съобщението, направено от Асоциацията на промоутърите (AOP), ние организаторите на Гран при на Мексико искаме да изразим нашата симпатия към тези на другите състезания, разбирайки че всяка държава и всяко състезание е различно, се казва в съобщението на промоутърите в Мексико.

-Ние обаче не участвахме на срещата, като оценяваме работата, която новите собственици на спорта вършат, за да разберат изискванията и притесненията на различните организатори, както и тези на феновете. Не сме съгласни с това, което беше публикувано като съобщение от AOP.“

Организаторите на Гран при на Русия също пуснаха съобщение, в което заявиха, че критиките към Либърти Медия са неоснователни, като проблемите по повдигнатите теми според тях или не са под контрола на собствениците, или че по тях вече се работи.