Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Промоутърите на Гран при на Мексико с различна позиция от тази на...

Промоутърите на Гран при на Мексико с различна позиция от тази на асоциацията

Представители на надпреварата в Мексико не са присъствали на срещата и не застават зад тяхната позиция

55
0
Аутодромо Ерманос Родригес,Гран при на Мексико
снимка Пирели

Промоутърите на Гран при на Мексико се дистанцираха от позицията на 16-те представителите на Асоциацията на промоутърите (AOP), които вчера те изразиха недоволството си от това, че във все повече страни излъчването на надпреварите е по платени телевизионни канали, и което според тях води до постоянното намаляване на зрителите по света.

Представители на надпреварата в Мексико не са присъствали на срещата и не застават зад тяхната позиция. Петте промоутъри, които не са част от асоциацията, и също не застават зад нейната позиция, са Китай, Бахрейн, Абу Даби, Русия и Япония.

„След съобщението, направено от Асоциацията на промоутърите (AOP), ние организаторите на Гран при на Мексико искаме да изразим нашата симпатия към тези на другите състезания, разбирайки че всяка държава и всяко състезание е различно, се казва в съобщението на промоутърите в Мексико.

-Ние обаче не участвахме на срещата, като оценяваме работата, която новите собственици на спорта вършат, за да разберат изискванията и притесненията на различните организатори, както и тези на феновете. Не сме съгласни с това, което беше публикувано като съобщение от AOP.“

Организаторите на Гран при на Русия също пуснаха съобщение, в което заявиха, че критиките към Либърти Медия са неоснователни, като проблемите по повдигнатите теми според тях или не са под контрола на собствениците, или че по тях вече се работи.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter