Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еди Джордан има съмнения за Ауди: Кога за последно базиран в Швейцария...

Еди Джордан има съмнения за Ауди: Кога за последно базиран в Швейцария или Германия отбор спечели титла?

3545
0
Ауди F1
снимка: Ауди Спорт

Еди Джордан има сериозни съмнения относно проекта на Ауди за F1 и възможността той да успее. Бившият собственик и шеф на отбор от Формула 1 посочи, че двамата с Дейвид Култард, с когото правят заедно подкаста Formula for Success, са добри приятели с Алан Макниш. Бившият F1 и WEC пилот отговаря за координацията в моторспорт дивизията на Ауди. Макар да вярва в качествата на Макниш, Джордан има съмнения относно целия проект. През последните седмици от Ауди обявиха сериозно преструктуриране. Андреас Зайдл и Оливер Хофман бяха на практика уволнени. На поста на Зайдл бе привлечен Матия Биното, а за шеф на отбора – Джонатан Уитли.

„Аз имам съмнения относно Ауди и това е. Алан [Макниш] се е заел с огромно предизвикателство. Трябва да се конструира автомобил, да се работи с екип в Швейцария, да се произвежда. Огромна, огромна задача. Кога за последно сте видели базиран в Швейцария или Германия отбор да спечели титла?“, попита Еди Джордан

„Видяхме какво направи Тойота. Дойдоха, опитаха се да постигнат нещо и не се получи. А свършиха огромна работа, която им коства цяло състояние. Затова казвам, че е огромна задача. Трябва да отбележа, че няма по-добър начин да се прави състезателен автомобил от това да си базиран във Великобритания и в частност в района на Нортхамптън, Оксфордшир и няколко други места. Там има огромен опит, знания. Доставчиците в региона разбират сложността на задачата. Наясно са със сроковете. Ако поръчаш нещо да се направи в Швейцария. Там ще ти дадат срок, който може да е четири дни, четири седмици или четири месеца и ти нищо не можеш да направиш“, продължи бившият собственик на F1 тим.

„Във Великобритания можеш да висиш на главата на доставчика и да му кажеш: „Ако не направиш това, просто няма да получиш повече работа. Затова най-добре зарежи всичко и го свърши“. И те се трудят ден и нощ, за да го направят“, каза още Джордан

Според ирландеца това демонстрирало „философия и култура, които са в ДНК-то на спорта. Мисля, че Ауди работи изначално погрешно“. Той отбеляза също така, че това, което трябва да се превърне в заводски отбор на компанията от Инголщадт, всъщност е отборът на Заубер.

„Обожавам Петер Заубер като човек, но милите хора не печелят нищо. За съжаление Петер няма никакви успехи в Гран при. Тази година (до момента) дори е единственият отбор без нито една точка, което вероятно е ужасно за него. Единственият успех е, когато това беше официално BMW тим. Петер Заубер като човек и неговият отбор като участник не е спечелил нито шампионат, нито състезания. BMW взе победа в надпревара. Напълно различни неща са“, допълни Еди Джордан.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Audi Sport (@audisport)