Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Един или два тима може да не завършат сезона, смята Рон Денис

Един или два тима може да не завършат сезона, смята Рон Денис

32
0

Босът на Макларън Рон Денис смята, че един или дори два тима в решетката може да не завършат сезона. Според него спортът като цяло е доста по-стабилен, отколкото изглежда, но въпреки това има екипи, което състояние е критично. Денис обаче смята, че това се дължи по-скоро на тяхното лошо финансово управление, отколкото на фундаментални проблеми във Ф1.

„Някои тимове са в доста тежко състояние и няма да бъда изненадан, ако един или два отбора не завършат сезона, заяви Денис. – Мениджърите на тези отбори изпаднаха в такава позиция, защото харчат повече пари, отколкото имат. Същото е във всеки един бизнес – ако харчиш повече, отколкото притежаваш, ще се озовеш в трудна ситуация. Хората във Ф1 винаги мислят за следващия ъпгрейд по колата, който да я направи по-бърза и дават повече пари, отколкото могат да си позволят.”

Денис заяви още, че дори в тим като неговия, където положението е стабилно, нарочно се ограничават някои разходи в определени периоди от време, за да е сигурно, че екипът е в състояние да изпълни перфектно работата си.

„Но не мисля, че тази дисциплина я има във всички отбори, каза още Рон в тази връзка. – Все пак съм оптимист за бъдещето на спорта, въпреки че структурата на спорта ни е такава, че е трудно да намерим решение на проблемите, което да бъде подкрепено от всички.”