Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Един питстоп за смяна на гуми в Азербайджан

Един питстоп за смяна на гуми в Азербайджан

54
0
Пирели

Един питстоп ще направят пилотите за смяна на гуми в Гран при на Азербайджан, предвиждат от Пирели. На разположение на отборите ще са типовете суперсофт, софт и медиум.

Същите бяха налични и през миналата година. Тогава повечето пилоти изкараха състезанието с един стоп. С оглед на по-издръжливите и твърди смеси тази година очакванията са състезателите без проблем да затворят дистанцията с един бокс.

За водещите пилоти в топ 10 от квалификацията най-логичният избор е стартиране със суперсофт и смяна към софт преди преполовяване на дистанцията от 51 обиколки.

За тези по-назад в колата има вариант да се потегли със софт и след средата на състезанието да се премине към суперсофт. Очакванията са типът медиум почти да не бъде ползван.

През миналата година победителят Нико Розберг спря за единствения си пистоп в 21-ата обиколка, сменяйки суперсофт със софт, с които кара до финала.

По правилник от Пирели минималното налягане на предните гуми трябва да бъде 22 psi, а на задните 21 psi. Максималният камбър на предните може да е -3.5 градуса, а на задните – 2.0 градуса.