Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Единствената ми цел е да стана шампион с Макларън, заяви Алонсо

Единствената ми цел е да стана шампион с Макларън, заяви Алонсо

28
0

Фернандо Алонсо заяви по време на посещението си в технологичния център на Макларън в Уокинг днес, че единствената му цел е да стане шампион с тима. По този начин той подсили предположенията, че няма да е пилотът, който ще замести Нико Розберг в Мерцедес.

След като германецът обяви, че се оттегля от спорта след спечелването на световната титла тази година, името на Алонсо бе сред най-спряганите за освободеното място при Сребърните стрели, заедно с тези на Паскал Верлайн и Валтери Ботас.

Наскоро обаче мениджърът на Алонсо Флавио Бриаторе каза, че испанецът има договор с Макларън (който е до края на 2017 г.) и той ще бъде спазен. По информация на испанските медии в контракта на Фернандо има опция, че договорът му може да бъде прекратен предсрочно, ако бъде платена неустойка в размер от 30 млн. евро.

„Вярвам в този проект, ангажиран съм с него, и искам да бъде световен шампион с Макларън-Хонда. Това е единствената ми цел”, заяви Алонсо в обръщение към хората от тима в Уокинг днес. Испанецът ще има за съотборник в тима Щофел Вандоорн през 2017 г.