Начало Автомобилни новини Една пета от българите поправят сами колите си

Една пета от българите поправят сами колите си

40
0

Според проучване на Golden Pages все още се доверяваме предимно на препоръките на приятели при избора на автосервиз
Въпреки многообразието от доставчици на различни авто услуги в България, само 22% от българите са посещавали автосервиз през последната година или преди повече от година. 19% от населението пък твърдят, че не ползват услугите на автосервизи, защото ремонтират сами колите си.
Резултатите са от проучване на масовия класифициран бизнес справочник Golden Pages. То има за цел да разбере колко хора са използвали подобни услуги и как биха постъпили, когато се нуждаят от тях. Анкетирани са 1100 души от цяла България, на възраст над 18 години, с различна етническа принадлежност и професионален статус.
Запитани как биха постъпили, ако се наложи да използват автосервизни услуги, 57% от всички респонденти отговарят, че ще направят своя избор според препоръката на приятел или роднина. 9% от анкетираните посочват, че винаги използват един и същ автосервиз, чийто телефонен номер имат отдавна. Като по-рядко използвани източници на информация са посочени печатните и електронните медии – по 3% от респондентите биха търсили в печатните медии или в Интернет. Нито един от запитаните не е посетил автосервиз след справка в досега съществуващите класифицирани бизнес справочници.
Според Golden Pages резултатите се дължат на липсата на източник, събрал на едно място информация за доставчици на различните видове продукти и услуги за автомобила – автосервизи, автоозвучаване, автоелектроника, автокъщи, автомобилни гуми, автотенекеджийски и бояджийски услуги, авточасти и автоаксесоари, автомивки, автокъщи, автотунинговане, технически прегледи на коли и много др.
“На страниците на Golden Pages потребителите вече могат лесно и бързо да намират доставчиците на всички тези услуги. Сигурни сме, че бизнес справочникът ще се превърне в основен помощник за всеки един собственик на автомобил – независимо дали отскоро е зад волана, или има дългогодишен стаж на пътя”, коментират от компанията.