Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Една точка и едно отпадане за Ред Бул

Една точка и едно отпадане за Ред Бул

55
0

Доста единици се събраха днес за тима на Ред Бул, но за съжаление нито една от тях не е свързана с първо място в състезанието. От него отбора успя да вземе само една точка, като едната кола на Ред Бул отпадна в обиколка номер едно и по този начин надпреварата се превърна в един уикенд, който отбора иска бързо да забрави.

„Мисля, че имахме добър старт и добра първа обиколка, но после ми бе трудно да остана с колите в челото. Най-големият проблем за нас днес бяха първите 5-10 обиколки, тъй като сцеплението бе много малко. Колата се хлъзгаше много и загубих доста време. Като цяло не разполагахме с нужната скорост и може би това не бе най-доброто трасе за нашата кола. За следващото състезание отново ще настроим болидите за силно аеродинамично притискане и тогава може би ще сме по-добре, ще видим.  Шампионатът не е свършил. Целта ни е да се представим възможно най-добре. Тук сме, за да печелим състезания и шампионата, затова трябва да се фокусираме върху това, а всичко останало е в нашите ръце“, заяви Себастиан Фетел, който завърши осми днес.

Съотборникът му Марк Уебър обаче далеч не бе споходен от какъвто и да е късмет в състезанието, за разлика от съотборника си, който спечели неочаквана точка накрая, заради отпадането на Люис Хамилтън в последната обиколка. Австралиецът бе ударен от Робърт Кубица във втория шикан и отпадна от надпреварата в самото й начало.

„Имах сравнително добър старт и се опитвах да намеря добра линия през шикана. Себастиан бе пред мен, затова минах доста чисто, защото не исках да се докоснем. И двамата минахме през първия шикан и аз следвах Себастиан към следващия, но тогава имах състезателен инцидент с Робърт Кубица. Изглежда  предното му колело беше в задната ми лява част във втория шикан и бе трудно да разбера, че той е там. Имахме контакт и колата ми се отдели от асфалта за малко и после се насочи с нос към оградата. Автомобилът нямаше повреди, но не можах да го изкарам  и да се върна на пистата. Разочароващо е да отпаднеш заради такъв малък инцидент, особено след като момчетата се постараха толкова много , за да подготвят колата. Това не е никак добре за мен и заради шампионата, но това е първото ми отпадане тази година. Ще видим какво ще успеем да направим в следващите състезания“, каза австралиецът.

Шефът на тима – Кристиян Хорнер, пък обясни:

„Разочароващ старт на състезанието за нас, след като Марк бе изкаран от едно от БМВ-тата, а Себастиан загуби време в първата част зад Кубица, който тогава караше с повредено предно крило. След това обаче извадихме късмет и взехме една точка след инцидента с Хамилтън. За съжаление обаче днес просто не бяхме достатъчно бързи. Това бе най-лошото ни представяне тази година на една писта, която показа някои от нашите слаби места. Да се надяваме, че на останалите писти ще успеем да се завърнем подобаващо.“