Начало Автомобили Едо Компетишън показаха смелост, доработвайки Ферари Енцо

Едо Компетишън показаха смелост, доработвайки Ферари Енцо

61
0

Да тунинговаш който и да е модел на Ферари си е малко или много губене на време, а ако става въпрос за могъщото Енцо, тогава нещата почти напълно губят смисъл.

Специалистите от Едо Компетишън обаче не смятат така и ето че компанията създаде и тунинг пакет за Ферари Енцо, който носи името ХХ.  И ако промяната по екстериора не е особено голяма (което е нормално, друг е въпроса дали изобщо е необходима такава), ревизията на двигателя е по-сериозна. Тя включва нови стоманени цилиндри, бутала, разпределителни валове и пружини на клапаните. Нови са също и тръбите за маслото, както и изпускателната система, въздушния филтър, системата за снабдяване с въздух, съединителя и маслената помпа.

Промените от страна на Едо не свършват дотук – нова е и карбоново-керамичната спирачна система, системата за охлаждане на горивото, както и джантите на колата. Интересна е и работата на новата изпускателна система, която може да изкарва отработените газове по два начина, които се задават от бутон на таблото.

Благодарение на тези промени, Енцо ХХ разполага с мощност от 800 к.с. и въртящ момент от 780 Нм. А това от своя страна е достатъчно за ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди. Достигането на 300 км/ч от място пък отнема 19 секунди, а максималната скорост на този суперавтомобил е 380 км/ч.