Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Едва не заспах, пошегува се Верстапен; Перес: Не бяхме наясно какво се...

Едва не заспах, пошегува се Верстапен; Перес: Не бяхме наясно какво се случва с гумите

3270
0
Макс Верстапен, Серхио Перес
Макс Верстапен и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Екипът на Ред Бул записа двоен подиум в Гран при на Турция и отчете 16-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2021 г. като успех. Макс Верстапен финишира втори, а Серхио Перес бе трети в надпреварата на пистата Истанбул парк.

„Не беше никак лесно днес – имаше много малко сцепление“, заяви Верстапен след финала

„През цялото състезание трябваше да внимаваме за гумите. Валтери [Ботас] изглежда имаше малко повече скорост и можеше да се справи по-добре с тях. Въпреки това съм доволен, че финиширах втори, защото в подобни условия лесно се допускат грешки.“

На въпрос какво в надпреварата бе най-сложно за него Верстапен се пошегува: „Да не заспя!“

„Просто през цялото време трябваше да се внимава с гумите. Можеше да се натисне чак в последните няколко обиколки преди спирането в бокса, но съм доволен от подиума. Битката е много близка през целия сезон. Очаквам и в Остин още един такъв двубой с Мерцедес. Трябва да продължим натискаме“, допълни нидерландският пилот, който се върна начело в генералното класиране с аванс от 6 точки.

Перес коментира, че за него надпреварата бе сериозно натоварена. Той води сериозни битки с Люис Хамилтън и след това с Шарл Льоклер, за да стигне до почетната стълбичка

„Беше доста напрегнато състезание при тези двубои с Люис и след това Шарл. Не бяхме особено наясно какво се случва с гумите. Беше една от онези надпревари, в които трябва да натискаш в точните моменти. Оказа се определено сложно да управляваме гумите, които ту имаха добро поведение, ту не. Освен това трябваше да сме търпеливи“, добави мексиканският пилот на Ред Бул.