Начало Автомобили e-Golf – нова крачка в бъдещето

e-Golf – нова крачка в бъдещето

116
0
e-Golf

На автосалона в Лос Анджелис Фолксваген представи дългоочакваното ново поколение на модел e-Golf. Новият продукт с нулеви вредни емисии е с повече мощност и увеличен пробег. Всички иновативни нови функции и системи за сигурност, внедрени в основната гама, са налице и в електрическия вариант. Но най-важно е, че Голф е с увеличен пробег и изминава 200 км с едно зареждане на батерията. Ако се внимава обаче много със стила на шофиране и употребата на климатика, според тестовете колата може да измине до 300 км според New European Driving Cycle (NEDC). В новия e-Golf е вложена нова литиево-йонна батерия с увеличен капацитет, повишен от 24,2 на 35,8 кВч. Батерията се зарежда на 80% за 1 час на CCS станция (прав ток DC, 40 кВ). 6 часа са необходими пък до пълно зареждане от стандартната електрическа мрежа. Електрическият мотор произвежда 100 кВ, което е с 15 кВ повече от предишната версия.

В същото време максималният въртящ момент на елдвигателя е увеличен от 270 Nm на 290 Nm. Въпреки увеличената мощност на модела разходът остава същият – 12,7 кВч/100 км, а динамиката е много приятна.

Колата е динамична и пъргава въпреки теглото на батериите и другите компоненти.

Зад волана усещането не се различава много от останалите нови версии.

e-Golf отново се предлага с онлайн услугите e-Remote (дигитален инструмент за дистанционно зареждане на батерията и контрол на климатичната система) и Guide & Inform навигационната система. Интерфейсът за смартфон App Connect (който прехвърля всичко от смартфона ви на дисплея на колата с MirrorLink/Android, CarPlay/Apple и Android Auto/Google) също, разбира се, е наличен. e-Golf е и с всички асистиращи системи – като Traffic Jam Assist (полуавтономно шофиране в задръстване до 60 км/ч), сензори за пешеходци Front Assist, City Emergency Braking и Emergency Assist (функция за автоматично аварийно спиране).

Тестът е публикуван в брой 204, май 2017 на ClubS1