Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстон в търсене на свой заместник

Екълстон в търсене на свой заместник

42
0
Бърни Екълстоун,Флавио Бриаторе

Бърни Екълстоун е свързан с Формула 1 от 1958 г. първо като пилот, а в последствие и като собственик на отбор. През 70-те години той се концентрира върху взимането на търговските права на серията. През октомври тази година той навърши 81 години. Заради напредналата му възраст слуховете за възможен негов заместник продължават да се увеличават.

Според Гардиан най-възможното име е това на Стюарт Роуз, който бе управителен директор на едноличното дружество Marks & Spencer.

„Това са глупости“, заявява самият Екълстоун. Все пак той е наясно, че животът му има някакъв лимит и че неговият може да свърши във всеки момент.

„Ако се появи някой, който може да се справя с работата, би било супер“, обяснява Екълстоун. „Трябва да намерим някой. Когато аз няма да съм там, по една или друга причина, вероятно нещата ще се развият в някаква друга посока. Може би ще има четирима Екълстоун, като всеки ще покрива различна периферия от задачи.

Получавам много уважение, защото от доста години съм в тази роля. Хората ми се доверяват, защото никога не съм излъгал никого. Мисля и с удоволствие бих поживял още няколко години, в които да продължа да управлявам Формула 1.“