Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун е №353 в списъка на милиардерите на списание Форбс

Екълстоун е №353 в списъка на милиардерите на списание Форбс

647
0
Бърни Екълстоун,Фабиана Флоси

Бърни Екълстоун заема 353-та позиция в списъка на милиардерите за 2013 г., съставен от списание Форбс.

Според изданието състоянието на управляващия търговските права на Формула 1 е 3,8 млрд. долара, като в профила му е отбелязано и че е разведен, макар той да се ожени миналата година за Фабиана Флоси.

Хватката на Екълстоун върху F1 може да се охлаби по-късно тази година, когато разследването за подкупи на немските власти влезе в лондонския върховен съд. 82-годишният англичанин все още притежава 5,3% от F1, 8,5% са под контрола на Bambino Trust – семейният тръст на фамилията, включваща дъщерите му Тамара и Петра. В момента те са в процес на продаване на къщите си в Лондон, всяка за по $47 млн., докато пестеливият им татко живее в апартамент над офисите си. Екълстоун трябваше да се раздели с $1,2 млрд. при развода с бившата си съпруга Славица през 2009 г. – се казва в профила на Бърни.

Екълстоун е 12-и по богатство във Великобритания според тази класация.

Най-богатият човек на земята отново е Карлос Слим. Мексиканският милиардер е със състояние от $73 млрд., а след него се нареждат Бил Гейтс (Microsoft, $67 млрд.) и собственикът на Zara Амансио Ортега ($57 млрд.).

Слим има две протежета във Формула 1 – Серхио Перес, който тази година дебютира като пилот на Макларън и Естебан Гутиерес – той зае мястото на сънародника си в Заубер.