Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун е дал зелена светлина за Гран при на Рим

Екълстоун е дал зелена светлина за Гран при на Рим

24
0

Промоутърът на Гран при на Рим – Маурицио Фламини, разкри, че Бърни Екълстоун лично му е казал да започне с придвижването на плановете за надпревата, която би трябвало да се появи през 2013-та година.

Независимо, че организаторите на състезанието на Монца, тимът на Ферари, а сега и жителите на Рим се обявиха против провеждането на подобна надпревара, Фламини е убеден, че в рамките на три години ще има Гран при на Рим.

„Първото състезание? Очаквам то да се проведе през 2013-та.

Стандартната процедура изисква плановете да бъдат представени на съответните власти в рамките на 60 дни. Ако проектът бе одобрен до края на тази година, можехме да сме готови дори и за 2012-та. В Италия всичко е готово и циркът на Формула 1 е готов да ни приветства. Преди няколко дни говорих с Бърни Екълстоун  и той ме помоли да действам. Когато сме готови, ще сключим и финалното споразумение.

Подписахме предварително споразумение за поне две години. Екълстоун ни помага, но е притеснен заради забавянето. Конкуренцията е адски голяма – има поне още 30 писти, които се борят за място, затова ако не побързаме, можем да загубим тази възможност“, обясни Фламини, който също така нарече смешни спекулациите относно това, че хората в града недоволстват заради плановете за провеждане на състезание там.