Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун и Ди Монтедземоло планират среща с Тод на Сахир

Екълстоун и Ди Монтедземоло планират среща с Тод на Сахир

47
0
Бърни Екълстоун, Лука ди Монтедземоло
Бърни Екълстоун и Лука ди Монтедземоло, снимка Ферари

Бърни Екълстоун и Лука ди Монтедземоло планират да се срещнат с президента на ФИА Жан Тод на пистата Сахир по време на уикенда за Гран при на Бахрейн.

Управляващият търговските права на Формула 1 и президентът на Ферари се видях вчера в Лондон. Смята се, че са обсъждали промени в спорта, евентуални промени в собствеността на F1 и т.н.

Ди Монтедземоло критикува най-новия вариант на Гран при, наричайки го „Формула скука” – заради това, че пилотите трябва да внимават за неща като разход на гориво и системи за енергия, правилата са почти неразбираеми, звукът не е достатъчно привлекателен и т.н. Маркизът търси начин да промени всичко това, точно както и Екълстоун специално по отношение на звука.

Не ми харесва подобен тип таксиджийско каране – заяви Ди Монтедземоло пред италианското издание Аутоспринт. – Не ми допада и колко сложно е да разбереш едно състезание – както от гледна точка на пилотите, така и на зрителите.

Според известния журналист Джеймс Алън Ди Монтедземоло изобщо нямаше да търси промяна, ако Ферари печелеха в началото на 2014 г. Според него доминиралите в първите два старта Мерцедес (два полпозишъна и две победи от два състезателни уикенда) заедно с отборите със същата като тяхната задвижваща система – Макларън, Уилямс и Форс Индия, които са втори, четвърти и пети в подреждането при конструкторите в момента – няма да одобрят промени, но вероятно ще бъдат принудени да приемат някакви с обосновка „в интерес на спорта”.

Предложението от Маранело състезанията да бъдат скъсени обаче, ще бъде посрещнато със съпротива, смята още Алън.

Ди Монтедземоло и Екълстоун са помолили Тод да се срещнат с него в Бахрейн, за да дискутират тревожещите ги въпроси.