Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун очаква Ред Бул отново да e начело

Екълстоун очаква Ред Бул отново да e начело

21
0
Бърни Екълстоун,екълстоун

Отборът на Ред Бул отново ще е в челото на колоната според управляващия търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун.

Той мисли и че Ферари, Макларън и Мерцедес също ще са в борбата за титлите при пилотите и конструкторите през сезон 2013.

Съвсем наскоро говорих със Стефано (Доменикали, шефът на Ферари – б.р.), който дойде да ме види в Лондон и каза, че очаква Ред Бул да са заплахата за тях. Аз съм съгласен. Те са супер конкурентоспособни. От гледна точка на Ред Бул най-големият им съперник ще бъде Ферари – каза британецът в интервю за formula1.com.

Екълстоун смята, че тимът на Мерцедес, който показа добри резултати на изпитанията в Барселона, ще бъде силен през сезона и заради привличането на новите хора в отбора (Ники Лауда, Тото Волф, Люис Хамилтън), които биха го извели напред.

Относно промените в пилотския състав на Макларън, според Бърни те са добре дошли за Дженсън Бътън:

Може би ще видим, че техният „втори пилот” в действителност няма да е такъв, че той е толкова добър, колкото всички вярват. Дженсън сега ще чувства, че той води екипа, докато преди може да си е мислил, че е „номер две”. Сега е номер едно и е доста вероятно да видим различен Дженсън. Може би ситуацията ще му се отрази добре.

На въпрос дали според него би било добре Себастиан Фетел да спечели четвърта титла през 2013 г., Бърни отговори:

Не би било зле. Би било толкова добре, колкото да спечели всеки друг.

Екълстоун също коментира и темата за участието на жена във Формула 1. Той заяви, че Даника Патрик показва, че една жена може да се справи с физическото натоварване и сподели, че привличането на дама в спорта е идея, която обмисля от години.

Винаги съм мислил, че това е добра идея. Говорих с Диди (Дитрих) Матешиц (собственика на Ред Бул) преди известно време по въпроса за американски отбор и тогава му казах, че бихме искали състезателка от Америка. Той изглежда готов.

Бърни говори и за бъдещите места за провеждане на стартове от Гран при, като коментира, че Формула 1 е световен шампионат и може би в бъдеще ще отпаднат някои европейски състезания, а други места (например Тайланд и Мексико) могат да станат част от календара.

Екълстоун също сподели кои хора би привлякъл, ако трябваше да направи собствен отбор:

Нека започнем с пилотите. Очевидно бих избрал Себастиан. Много добре се разбирам с него. След това Фернандо (Алонсо). Там е и Люис. Най-вероятно бих погледнал кой е най-евтин (от тях двамата). Технически бих избрал хора от Ред Бул – като всеки друг, аз не бих бил по-различен. Бих бил доволен, ако Кристиан (Хорнер, шефът на Ред Бул – б.р.) е началник на отбора.