Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Решението за Бахрейн няма нищо общо с пари

Екълстоун: Решението за Бахрейн няма нищо общо с пари

23
0
Бърни Екълстоун

Решението за евентуално пренасрочване на Гран при на Бахрейн през сезон 2011 г. във Формула 1 няма нищо общо с пари, а е свързано единствено с тревога по отношение на сигурността. Това заяви управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун в Барселона, където се провежда среща на Световния съвет за автомобилен спорт на ФИА.

Днес изтече удълженият срок за организаторите от близкоизточното кралство, в който те трябваше да заявят имат ли намерение да организират кръга от Гран при. Обстановката в страната обаче въобще не е по-спокойна и вече доста хора от самата F1 изразиха сериозно безпокойство относно идеята състезанието все пак да се проведе.

Гран при на Бахрейн бе насрочена за 13 март тази година, но избухналите по-рано там политически размирици доведоха до отлагане. Въпреки всичко случващо се в държавата, Екълстоун продължава да настоява, че единствено от организаторите зависи пренасрочване на старта.

Няма нищо общо с пари. Под каквато и да е форма. Става въпрос за хора… Честно казано, не знам дали в този случай хората се тревожат за сигурността си или с нещо, което се е случило в миналото. Събитията в целия район, във всички страни там, не са никак добри, така че трябва да изчакаме и да видим – каза Бърни пред агенция Ройтерс.

През май се обсъждаха варианти за изместване на Гран при на Индия, за да се вмести Бахрейн в календара, но идеята не бе посрещната с особен ентусиазъм. Понастоящем шампионатът трябва да приключи в Бразилия на 27 ноември.