Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун също е притеснен от размириците в Бахрейн

Екълстоун също е притеснен от размириците в Бахрейн

65
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун също изрази притесненията си относно разразилите се размирици в Бахрейн, които заплашват да нарушат и нормалното провеждане на състезанието от Ф1 там, което трябва да открие тазгодишния сезон.

Протестите срещу режима на правителството предизвикаха сблъсъци с полицията, при които загинаха двама души през последните дни. Местните медии предупредиха, че протестиращите вероятно ще се опитат да нарушат нормалното провеждане на Гран при на Бахрейн, за да се възползват от огромната  аудитория на Ф1 и да привлекат внимание към себе си.

Това потвърди и вицепрезидентът на центъра за човешки права в Бахрейн – Набеел Ражаб, според който размириците няма как да спрат сега, след като вече има и жертви.

Пред Daily Telegraph пък Екълстоун съобщи, че все още не е говорил с престолонаследника на трона в Бахрейн – Салман ибн Хамад ибн Иса Ал Калифа.

„Естествено той в момента е доста зает, така че не сме говорили и аз не знам какво точно се случва. Но опасността е очевидна, нали? Ако тези хора искат да привлекат вниманието на света и да вдигнат пара, това би било доста лесно, нали? Ако направиш проблеми на стартовата решетка в Бахрейн, тогава целият свят ще може да те види.

Все още не се знае дали състезанието трябва да бъде отложено. Все още е трудно да се разбере какво точно се случва. По-късно очаквам разговор с престолонаследника. Наблюдаваме събитията внимателно. Ще направим това, което е правилно според тях“, обясни Екълстоун.