Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун също иска Спа да остане в календара

Екълстоун също иска Спа да остане в календара

36
0
Гран при на Белгия

Бърни Екълстоун отрече спекулациите, че вече е взел решение да махне Гран при на Белгия от календара на Ф1.

В последните си публикации, вестник Guardian написа, че според Екълстоун състезанието със сигурност няма да се състои в следващите години, за сметка на новите надпревари, като Гран при на Русия или Гран при на САЩ например. Милиардерът обаче заяви, че думите му просто са били изкривени.

„Guardian просто изкривиха думите ми. Сигурен съм, че в следващите години ще загубим няколко европейски надпревари. Това е почти сигурно.  Но кои точно – нямам идея. Ние обаче искаме да запазим Спа. В момента текат големи дискусии относно състезанието там, но ако си отиде, то това ще стане заради правителството, а не заради мен“, заяви Екълстоун, който никога не е крил, че според него винаги има какво още да се желае от старите надпревари в календара, докато за пистата Яс Марина в Абу Даби например, мнението му е точно обратното.

„Ако можеше всички писти да са толкова прекрасни, колкото Абу Даби, тогава щях да съм един наистина щастлив човек. Колко години още  ще има състезания от Ф1 там? Завинаги, стига те да го искат“, категоричен е милиардерът.