Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун удължи срока на американците със седмица

Екълстоун удължи срока на американците със седмица

22
0
Гран при на САЩ

Бърни Екълстоун удължи със седмица срока, в който организаторите на Гран при на САЩ от Съркюит ъф ди Америкас (СОТА) да подпишат новия договор и да уредят плащането на домакинската такса, ако искат надпреварата на пистата до Остин (Тексас) да се състои през 2012 г. Първоначално англичанинът отсече, че американците трябва да се справят до 30 ноември, но сега отпуска още няколко дни.

Срокът пак не беше спазен, но все още опитваме нещата да се случат – обясни Бърни пред АП. – Трябва да намерят някакви пари и химикалка възможно най-скоро. Знаят го чудесно. Сроковете са ужасно нещо, защото хората винаги чакат до последно. Но ако всичко не е подписано преди срещата на Световния съвет, няма да стане.

Според него ще е срамота, ако състезанието не се състои, но очевидно не желае да прави компромиси с плащанията в настоящата икономическа обстановка. Говорите на СОТА заяви, че няма да има коментар по последните изявления на Екълстоун.

Ситуацията с Гран при на САЩ се усложни много, след като стана ясно, че притежаващата доскоро промоутърския договор компания на Таво Хелмунд не е платила първата вноска от 10-годишния контракт, покриваща домакинската такса за 2012 г. ($25 млн.). Парите трябваше да дойдат от щата Тексас, но властите заявиха, че няма да ги дадат, след като месеци наред бе повтаряно, че има основание за отделянето на средствата, тъй като ще подпомогнат оживяването на местната икономика.