Начало Рали Екатерина Стратиева най-после участва в Рали ди Рома Капитале

Екатерина Стратиева най-после участва в Рали ди Рома Капитале

204
0
Екатерина Стратиева
Екатерина Стратиева

Екатерина Стратиева участва този уикенд в Рали ди Рома Капитале след два неуспешни опита. Самата тя сподели, че от няколко години има желание да кара в това в състезание, но в последния момент нещо все се случваше и присъства като публика.

„Сега като трети път го приемам като три пъти за щастие“, сподели Стратиева

Рали ди Рома Капитале е пети кръг от европейския рали шампионат (ERC – European Rally Championship) и започва днес. Това е едно от сравнително новите състезания в първенството на Стария континент. Дебютът му в ERC е през 2017 г., когато Италия се завръща в европейския шампионат след четиригодишно отсъствие. Ралито жъне голям успех – много е атрактивно и запомнящо се с парада в Рим около Колизеума и първия градски вечерен етап, който се провежда около него. Участват и много силни екипажи, така че битката ще е сериозна.

Като подготовка за италианската надпревара трикратната европейска рали шампионка и навигаторът ѝ Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Опел Корса Rally4) участваха в австрийското рали Вайц. Те завършиха седми там в класа си RC4 при много тежки условия. Буря връхлетя ралито и предизвика отмяната на две отсечки, а сервизният парк бе почти унищожен.

„Със сигурно ще е тежко състезание поради липсата на опит по италиански трасета. Стартирала съм в тази държава, но в далечната 2009 г. на Миля Миля, което беше и първото ми голямо международно участие“, разказа Стратиева

„Вчера имахме ден за опознаване, който мога да кажа, че беше много напрегнат и труден. Трябваше всички етапи да се опознаят в един ден. Минахме над 600 км и даже не успяхме да опознаем един от етапите 2 пъти. Трасетата са доста разнородни, много технични, сгънати и специфични. Днес минахме шейкдауна. Пробвахме някои неща с желание максимално да се подготвим за предстоящото рали. Сега пътуваме към Рим. Колите са на платформи, но след първи етап ще имаме около 97 км преход“, разказа още Стратиева.