Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екипът на Браун отново започва уикенда с резерви

Екипът на Браун отново започва уикенда с резерви

25
0

Както и в Австралия, така и в Малайзия от екипа на Браун оставиха шоуто в свободните тренировки за други отбори, но още утре в квалификацията се очаква Дженсън Бътън и Рубенс Барикело да се представят на познатото от преди седмица ниво.

“Днес постигнахме добри резултати, въпреки че на тази писта трудно може да се постигне перфектен баланс между колата и гумите”, заяви Рубенс Барикело след втората свободна сесия. Бразилецът завърши шести в следобедната сесия и направи няколко грешки. “Направихме много добро сравнение между твърдите и меките гуми, които се представиха отлично. Ще трябва да поработим още върху баланса обаче. Като цяло имахме много позитивен ден.”

Бътън също имаше известни проблеми, но като цяло напипа посоката в развитието на баланса.

“Най-големият ми проблем бе това, че гумите имаха склонност да блокират при спиране. Трябва да видим как да преодолеем този проблем. Намерили сме добра посока, но все още има неща за изпипване. Сигурен съм, че най-късно до началото на квалификацията ще сме решили проблемите си.”

“Тези първи две тренировки в Малайзия бяха първия ни опит на горещ асфалт и при високи температури”, обясни Рос Браун от своя страна. “За първи път имахме възможност да видим как функционират гумите, колата и мотора при тези условия. Имаме известни грижи с баланса, в момента не сме на нивото от Австралия. Все пак съм сигурен, че сме на прав път. Изходната ни точка обаче е много добра.”