Начало Други Екипажите преминаха техническия преглед за 24 часа на Льо Ман

Екипажите преминаха техническия преглед за 24 часа на Льо Ман

47
0

Участниците в тазгодишното 78-о издание на легендарните 24 часа на Льо Ман преминаха техническия преглед, който бе разделен в два дни – неделя и понеделник. Идеята на организаторите бе феновете да имат по-голям достъп и да следят по-отблизо случващото се с автомобилите и пилотите и определено пожънаха успех. Най-търпеливите изчакаха до края, за да видят трите Ауди R15 в новите им цветове и, разбира се, живата легенда на надпреварата Том Кристенсен, който ще се опита да спечели девета победа.

Сред фаворитите на зрителите бяха още представители на BMW и Корвет. Кола на баварския концерн е в дизайн на известния американски художник Джеф Куунс. Тя е с номер 79 в чест на друга легенда – на попарта – Анди Уорхол, който през 1979 г. създава оцветяване за BMW.

Сред познатите лица, аплодирани от феновете, бяха още световният шампион в F1 за 1992 г. Найджъл Менсъл и синовете му, Джанкарло Фисикела, Жан Алези, Франк Монтани, Люк Алфан, Ванина Икс, Оливие Панис, Антъни Дейвидсън, Никола Минасян, Стефан Саразен и т.н.
Свободните тренировки за 24 часа на Льо Ман започват в сряда следобед.