Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екипите във Формула 1 решиха да не увеличават тестовете

Екипите във Формула 1 решиха да не увеличават тестовете

42
0
Каталуния

С минимално мнозинство от 6:5 гласа отборите от Формула 1 решиха да не приемат връщането на тестовете по време на сезона, предаде speedweek.de. Няколко отбора, обединени около Ферари настояха за гласуването, за да бъде променен регламента, приет през 2009 г. В момента на екипите е разрешено да направят единствено три предсезонни теста. Ферари убеди четири тима да гласуват в полза на връщането, но това се оказа недостатъчно.

Заради липсата в момента на действащ договор Конкорд между отборите, международната автомобилна федерация и притежателите на търговските права, обикновено мнозинство щеше да е достатъчно за промяната. Освен че тя бе отхвърлена, също така бе отхвърлено и предложението за четвърти допълнителен тест през зимата на 2014 г. заради въвеждането на новите турбо двигатели.

Възможно е обаче част от предсезонните изпитания да се проведат извън Европа. Заради трудните условия в Испания през тази година има идея някоя от трите сесии (или повече от една) да се проведат на пистата в Абу Даби.

„Има известен интерес, част от тестовете да се състоят извън Европа“, заяви Ричард Крийгън, шеф на пистата в Абу Даби. „Това разбира се звучи много интересно за нас.“