Начало Други Екипът на Флат-Аут отпразнува първия си рожден ден

Екипът на Флат-Аут отпразнува първия си рожден ден

354
0

С изискано тържество варненският автомобилен клуб Флат-Аут отбеляза първия си рожден ден. Празникът съвпадна и с раждането на първата рожба на шефа на клуба Петър Обретенов – неговата съпруга Анастасия му роди дъщеря, която ще носи името на майка си.

Събитието в прекрасно заведение край морето уважиха г-н Мартин Байчев, председател на постоянната комисия за Младежки дейности и спорт в ОбС Варна, г-н Кристиан Димитров, директор на Дирекция „Спорт” към Община Варна, г-н Слави Славов, член на УС на БФАС, 16-те състезатели на клуба, съмишленици спонсори и близки.

Още през първата си година Флат-Аут показа, че с основание си е поставил високи цели, след като спечели второто място в отборната надпревара на Затворен маршрут, а най-младият му състезател Ясен Обретенов завърши трети в серията на най-бързите автомобили Макси.

Именно Ясен бе и главно действащо лице на празника. На фона на видеокартина с изяви на състезателите на клуба, той запозна гостите с идеята за създаването на Flat-Out Motorsports club, членовете на отбора, постиженията и целите.

Клубът е основан през 2017 г. от Симеон Димитров, Стефан Либертинов и Петър Обретенов, в памет на рали пилота Колин Макрий – точно 10 години след неговата нелепа смърт. Тримата се обединяват около водещия мотив – When In Doubt, Flat-out!, което означава „ако се съмняваш, действай!” или „ако се съмняваш – настъпи газта докрай!”, заимстван от слогана на легендата. Оттук идва и името на клуба Флат-Аут,

В отбора членуват 16 пилота, всеки от тях с различна професия, но обединени от общата си страст към автомобилите и състезанията с тях. Клубът е създаден с цел привличане на нови лица в автомобилния спорт, които да бъдат възпитани като истински спортсмени – да спазват правилата, но не само правилниците и наредбите, а и етичните норми.

Организирането на състезания е следваща цел в развитието на отбора. Съвкупността от тези две неща би могло да допринесе за по-голяма безопасност на пътя и спазване на законите. Да се покаже на всички с „бензин в кръвта” къде е мястото за изява. 

Отборът е готов с плановете си за сезон 2018. Даден е старт на подготовката и първата цел е планинското изкачване Мемориал Валерий Великов. От Флат-аут заявяват готовност да представят 10 автомобила на състезанието под шуменската крепост.

През 2018 г. пилоти от варненския клуб ще вземат участие в дисциплините рали, затворен маршрут, планинско изкачване и драг, а също и в кръгове по планинско изкачване в Румъния.Плановете включват и подготовка за организиране на състезание на затворен маршрут и писта.

Ще бъде предложено на БФАС провеждането на състезание от този тип на писта Моторпарк в Румъния. За съжаление в България няма съоръжение от такъв клас, на което може да се осъществи подобно състезание. Целта е да се привлекат и участници от Румъния.