Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън: Би било неподходящо Мозли да ходи в Бахрейн

Еклестън: Би било неподходящо Мозли да ходи в Бахрейн

109
0

Лично Бърни Еклестън е заявил снощи, че не би било подходящо президентът на ФИА Макс Мозли да пътува за Гран при на Бахрейн този уикенд след разразилия се в последните дни скандал, пише британският вестник “Таймс”. Милиардерът, който е дългогодишен приятел на Мозли, споделил пред изданието, че присъствието на Макс на пистата би изтеглило цялото внимание от надпреварата, а и никак не би се понравило на бахрейнското кралско семейство.
Бърни обаче допълнил, че продължава да подкрепя президента на ФИА и няма да иска оставката му.
Макс трябва да направи онова, което смята за правилно, защото той е засегнат от цялата история, не ФИА – категоричен е Еклестън.
Според него освен това едно съдебно дело само би раздухало допълнително историята без да доведе до нищо добро, а шансовете на Мозли да победи са “оскъдни”.
Според различни източници пък скандалът има сериозен отзвук и сред отборите във Формула 1. По непотвърдена информация особена негативна е реакцията в Германия, където са базите на BMW и Мерцедес – заради нацисткия елемент. В японските екипи пък висши шефове били отвратени от историята. Това никак не е изненадващо, като се има предвид, че в Страната на изгряващото слънце има крайно строги изисквания по отношение на личния и корпоративен морал.