Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън: Кризата няма да повлияе на спорта

Еклестън: Кризата няма да повлияе на спорта

28
0

Шефът на Формула 1, Бърни Еклестън, настоява, че спортът ще се справи с настоящата глобална финансова криза.

Разговаряйки с медиа по време на пътуване до Белград, британецът призна, че докато някои в спорта се усещат малко натясно, то други използват ситуацията, за да пратят съобщението си до световната публика.

Внезапното оттегляне на Хонда, комбинирано с промените в спонсорството на някои компании, накара отборите да намалят драстично разходите си. Но Еклестън въпреки това е оптимист, че спортът ще превъзмогне затрудненията.

„Видимо е, че световната финансова криза ще повлияе на всички аспекти от индустрията, включително и автомобилната индустрия, но това няма да засегне сериозно Формула 1” – твърди Еклестън. „Всичко е просто – големите компании, които искат рекламата им да достигне до света, знаят, че Формула 1 е най-евтиният начин за постигането на това.”

„Наскоро подписахме две големи сделки – една с производителя на техника LG и една с DHL. А и доколкото ми е известно, са продадени всички билети за почти всички състезания следващия сезон.”

Говори се, че Еклестън е отишъл в Сърбия, за да се срещне с лекаря си. Интересното е, че е бил забелязан със съпругата си Славица, което предполага, че двамата може и да избегнат развод. Бърни се е срещнал със сръбския премиер, Воислав Кощуница, което повдигна спекулациите, че може да има Гран при по улиците на Белград.