Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън: Люис не е арогантно копеле

Еклестън: Люис не е арогантно копеле

47
0

Шефът на Формула 1, Бърни Еклестън, иска Люис Хамилтън да получи нужното признание, което заслужава.

Иначе Еклестън също така мисли, че британецът привлича тази неприязън, която пробуждаше и седемкратният световен шампион, Михаел Шумахер.

Хамилтън стана най-младият шампион във Формула 1 в един изключително напрегнат финал, побеждавайки Фелипе Маса с една точка. И въпреки че мнозина похвалиха 23-годишния пилот на Макларън, той се превърна и в обект на критики.

По този повод Еклестън каза пред „Таймс”: „Хамилтън е един млад мъж, който дава най-доброто от себе си. Затова и се изнервям, като чуя как хора казват, че той бил арогантно копеле и всякакви такива други глупости.”

„Люис постигна изключително много, а за всички нас би било изключително трудно да сторим същото.”

„И все пак има толкова много хора, които искат той да загуби…”

И докато признава, че Хамилтън трябва да следи публичния си имидж, Еклестън вижда в критиките към сънародника му това, което го имаше и при Шумахер.

„Мисля, че той е прекалено самоуверен, но не забравяйте, че казваха същото и за Михаел” – продължава Бърни. „Трябва да внимава какво говори и как се представя. При такива условия всичко ще бъде наред.”

Еклестън също смята, че Хамилтън може да произведе „ефекта Тайгър Уудс”, като каза пред „Дейли Експрес”: „Формула 1 даде нещо на тези момчета и аз искам те да върнат нещо на Формула 1.”

„Люис може да има огромно влияние покрай своето представяне.”

„От комерсиална гледна точка нещата ще се развият, макар и предимно за него. Но така хората, които не гледат Формула 1 по принцип, ще видят за какво става въпрос.”

„Може да има ефект като при Тайгус Уудс.”