Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън: Мерцедес могат да очакват честно наказание

Еклестън: Мерцедес могат да очакват честно наказание

42
0

Бърни Еклестън е убеден, че Мерцедес Бенц ще сметнат решението на Световния съвет по моторни спортове за честно.

На 29 април ФИА ще разгледа няколко обвинения за лъжепоказания от страна на Макларън по повод на сагата след Гран при на Австралия. Миналия уикенд шефът на Мердедес и Даймлер, Дитер Цетше, предупреди, че „някое неразумно наказание“ може да накара компанията да „преразгледа участието си“ във Формула 1. Но докато индикациите показват, че е много възможно да има санкции за Макларън, то изгледите за забрани за състезания, огромни глоби или изключване от шампионата са нищожни.

„Сигурен съм, че Мерцедес – подобно на всички – ще искат честен изход. Съответно ако има някакво наказание, то ще бъде честно. Сигурен съм, че те ще го подкрепят“ – каза Еклестън за „Лондон Таймс“.

„Не мисля, че ще решат да напуснат Формула 1 само защото някой е сгрешил и е бил наказан. Според мен те ще бъдат коректни“ – добавя шефът на Формула 1.

Носят се слухове, че намаляване на точките или забрана за едно състезание за Люис Хамилтън е възможно. Така испанските медии вече спекулират, че резервният пилот, Педро де ла Роса, е готов за евентуално участие в Гран при на Испания.

Бившият пилот на Макларън, Дейвид Култард, каза, че според него не трябва да се налагат някакви санкции на тима: „Те вече са белязани. Репутацията им е опетнена. Трябва ли да видим нещо повече?“ – пише шотландецът.