Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън: На мен и договор не ми трябва

Еклестън: На мен и договор не ми трябва

130
0

Обикновено изключително внимателният Бърни Еклестън предизвика скандал в Испания по време на уикенда за Гран при на страната. Негово изявление относно подписването на договор с Валенсия за домакинство на кръг от шампионата доведе чак до реакция от страна на испанското правителство.
Еклестън каза по-рано през седмицата, че сключването на контракта е възможно само с настоящия президент на местното правителство във Валенсия Франсиско Кампс. Тъй като в областта има избори в края на май, това бе изтълкувано от някои наблюдатели като опит да се повлияе върху развоя на събитията. На пресконференция заместник премиерът Мария Тереза Фернандес де ла Вега дори обвини Еклестън в липса на демократична култура. Острата реакция в крайна сметка накара англичанина да вземе отношение по въпроса, особено в светлината на сключения със Сингапур договор и подновяването контракта на Барселона за периода до 2016 г.
Аз съм доволен и на ръкостискане; не ми трябва договор, ако трябва да съм честен – категоричен бе Бърни, който упорито отказва да разкрие каквито и да е детайли за следващите шампионати.
Коментирайки продължаването на договора на пистата Каталуния обаче, той не пропусна да допълни:
Но след като съм казал това, трябва да кажа и че сме подписали, от което съм много щастлив.