Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън накара USF1 да си сменят името

Еклестън накара USF1 да си сменят името

22
0

Новият американски тим USF1 бе помолен от Бърни Еклестън и ФОМ (Formula One Management – FOM) да промени името си. Причината е твърдението на ФОМ, че именно те притежават абревиатурата F1, с която означават спорта Формула 1 и затова се противопоставят на използването й в имената на екипи.
По тази причина американският отбор, чиято база се намира в Северна Каролина, САЩ, отсега нататък ще бъде известен като USGPE, т.е. US Grand Prix Engineering.
Понастоящем екипи като Рено, Форс Индия и Тойота използват в имената си съкращението F1. Според твърденията обаче това е възможно, тъй като абревиатурата е в комбинация с думичката „тим”. Единственото изключение в целия шампионат е УилямсF1.
Отделно Форс Индия пък бе помолена от ФОМ да промени официалното си лого за сезон ’09, тъй като графически то много се доближавало до визията на F1.
Въпреки тези новини, трябва да се припомни фактът, че през 2007 г. бе отказано на Formula One Licensing да придобие изключителни права върху абревиатурата F1. Причината бе мнението на експертите от Търговския регистър във Великобритания, според които F1 е общ термин и не може да бъде регистриран като търговска марка.