Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън отново залага на Фелипе Маса

Еклестън отново залага на Фелипе Маса

88
0

Точно като преди една година Бърни Еклестън отново е склонен да твърди, че Фелипе Маса е основен фаворит за титлата.

В навечерието на сезон 2008 – в който 27-годишният Маса спечели повече състезания от всеки един пилот и завърши на точка от спечелилия титлата, Люис Хамилтън – шефът на Формула 1 бе казал, че според него бразилецът ще спечели титлата.

В интервю за „Дейли Експрес” в четвъртък Еклестън коментира: „Ред Бул може да бъдат голямата изненада с помощта на Себастиан Фетел. Поставете го във Ферари и той ще бъде толкова бърз, колкото всеки пилот на Скудерията.”

Браун също се представят добре, но отново бих заложил на Фелипе Маса. Не виждам защо той да не се справи със задачата. Миналата година той бе достатъчно бърз, но грешките на Ферари му отнеха титлата” – добавя 78-годишният британец.

Той също така смята, че съотборникът на Маса, Кими Райконен – който не се представи убедително миналия сезон, след като спечели титлата година по-рано – може да си възвърне формата през 2009 година.

„Ако Кими Райконен спечели няколко от първите три състезания, ние ще видим един различен Кими.”

„Люис Хамилтън, който също заслужи световната си титла, очевидно ще се представи на ниво, ако Макларън са силни. Но ако те не покажат темпо в първите няколко кръга, напрежението върху него ще е голямо.”

Михаел Шумахер също правеше прогнози за идния сезон на базата на темпото на отборите, показано по време на тестовете в Барселона. Германецът поставя Ферари сред фаворитите, но като основните техни конкуренти вижда още Браун GP, Рено, Тойота, а също така и BMW и Уилямс.