Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Експерименти с KERS за BMW Sauber

Експерименти с KERS за BMW Sauber

35
0

Въпреки че и в двете свободни тренировки в петъчния ден пилотите на BMW Sauber не се представиха по най-добрия възможен начин, от екипа не се притесняваха особено от времената и бяха доволни от свършената работа, както и от липсата на проблеми. И двамата състезатели бяха съсредоточили усилията си върху подготовката за състезанието, както и върху изучаването на гумите.

“Двете смеси, които Бриджстоун ни предостави тук се различават значително от тези използвани в Австралия”, обясни Роберт Кубица. “Това разбира се е нормално, защото тук имаме съвсем различна характеристика на пистата и различни температури. Събрахме достатъчно данни, за да можем да използваме изцяло в състезанието потенциала на гумите. Днес правихме предимно дълги серии от обиколки, утре ще се съсредоточим върху бързите.”

“Резултатите разбира се не изглеждат добре, но и в Мелбърн в петък имахме подобна картина”, обясни от своя страна Хайдфелд. “Все пак имаме още работа и трябва да подобрим още баланса си. В първата тренировка карах с KERS, втората без. Разликата е огромна, от една страна в баланса на колата, от друга липсата на допълнителна мощност. Имахме обаче желание да видим разликата и затова демонтирахме системата между сесиите. Сега ще седнем и ще обсъдим всичко: времена от обиколки, данни от телеметрията и моето чувство за колата. И ще решим дали да използваме системата за остатъка от уикенда или не.”

“Искахме да сравним поведението на колата със и без системата за кинтечна енергия”, заяви техническия координатор Вили Рампф. “Просто събираме опит, смяната не бе продиктувана от проблем.”