Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун няма нищо против да има 2 състезания в Русия

Екълстоун няма нищо против да има 2 състезания в Русия

62
0

Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че няма нищо против в бъдеще да има 2 състезание в Русия. Миналия уикенд Сочи за втори път прие Гран при, като обаче състезателният уикенд не мина без проблеми. Разлят дизел по трасето спря първата свободна тренировка за половин час, а в събота по време на 3-ата свободна сесия при катастрофата на Карлос Сайнц странно защо болидът му се заби под специалните TechPro мантинели. Това предизвика сериозни съмнения, че те не са били изградени както трябва.

„Има възможност за второ състезание в Русия в Москва. Но няма сериозни преговори в момента, коментира Бърни по време на уикенда в Сочи пред местните медии. – За момента нямаме и разговори за удължаване на договора на Сочи след 2020 г. Но се стремим състезанието да се провежда там още много години.”

Британският милиардер заяви по отношение на Ред Бул, че тимът на Матешиц има достатъчно опции за двигатели пред себе си за догодина. „За момента изглежда, че Ред Бул няма договор за мотори за 2016 г., но не се притеснявайте, заяви изненадващо Екълстоун. – По някога пресата пише само това, което знае за момента. А в действително има много скрити неща от нея. Не мисля, че ще загубим Ред Бул. Матешиц няма да напусне този бизнес, носещ му такива дивиденти.”