Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун започна нови преговори за Ф1 в Ню Джърси

Екълстоун започна нови преговори за Ф1 в Ню Джърси

132
0
2015,екълстоун,канада

Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун е започнал нови преговори за осъществяване на състезание от Гран при в Ню Джърси, съобщава motorsport.com. Доскоро се смяташе, че проектът е мъртъв и няма никакъв шанс да се осъществи. То фигурираше в предварителните календари за 2013 и 2014 г., като идеята беше да се провежда по улиците на Порт Империал.

И в двата случая обаче то отпадна, като основният проблем беше, че промоутърът Лео Хиндъри не можа да намери външното финансиране, на което се надяваше. В един момент дори самият Екълстоун се опита да намери пари на знаем, за да задвижи проекта, което показва какво голямо желание имаше той да се осъществи.

Но и това се оказа недостатъчно да се спаси състезанието и се смяташе, че плановете за неговото осъществяване са изоставени напълно. По време на канадското състезание Екълстоун се е срещнал с Хиндъри, за да обсъди възможността състезанието да се осъществи в бъдеще. Шансовете за 2016 г. обаче са минимални, като по-реално е това да се случи от 2017 г. с договор за дългосрочно домакинство.