Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Електрически проблем причинил спирането на Маса

Електрически проблем причинил спирането на Маса

74
0

Екипът на Уилямс обяви, че електрически проблем е довел да спирането на Фелипе Маса в началния етап от втората свободна тренировка за Гран при на Австралия. Бразилецът завърши на 7-а позиция в първата сесия, а за втората се подготвяше да направи бърза обиколка с ултрамеките гуми. Заради проблема обаче той спря на завой 10 и не можа да кара повече в тренировката.

„Трасето още беше малко мръсно и след това изведнъж се появи проблемът с колата, обясни Фелипе. –  Отидох на неутрална предавка и не можех повече да превключвам скоростите. Това ми отне възможността да направя бърз тур с ултрамеките гуми и дълга серия от обиколки с тях.

Разочароващо е, защото направихме хиляди километри тестов в Барселона и сега се появява този проблем. Но не мисля, че той е сериозен, което е позитивно. Трябва да се концентрираме 100% за утре и се надявам, че нещата ще се случат по правилния начин.” 

Другият пилот на Уилямс и единствен дебютант този сезон Ланс Строл постигна 13-о и 16-о време в двете сесии, като се опази от инциденти, но бе значително по-бавен от Маса. Най-бързата му обиколка във втората сесия обаче бе прекъсната заради жълти флагове.

„Това не е писта, на която съм бил преди. Затова не мога просто да изляза и да натисна на лимита, каза канадецът. – Трябва да достигна постепенно до него, което правих днес, но си оставих малко дистанция спрямо него. Има много потенциални възможности за грешки на това трасе, но е забавно да се кара.”