Начало Автомобили Елтън Джон продаде два автомобила AUDI в благотворителен търг

Елтън Джон продаде два автомобила AUDI в благотворителен търг

51
0

Автомобилният гигант AUDI дари събраните 290 000 $ на спин фондацията на британския музикант

Сър Елтън Джон продаде два автомобила Audi – модели R8 и TT Roadster, на благотворителния търг, който звездата организира традиционно в нощта на Оскарите. Двата автомобила, дарени от Audi, бяха продадени общо за 290 000 $. Най-високата предложена цена за модела Audi R8 бе 210 000 $, а за Audi TT Roadster – 80 000 $. Събраните средства бяха предоставени на СПИН фондацията на британския музикант.
Партито на Елтън Джон се организира всяка година в нощта на Оскарите. То е най-престижното светско събитие, на което присъстват само най-известните звезди от шоубизнеса. За неговата популярност говори и фактът, че част от участниците в церемонията на Американската академия за филмово изкуство предпочитат партито на Елтън Джон пред коктейла след връчването на Оскарите. Катo основен спонсор на събитието на британския музикант, тази година Audi превози VIP знаменитостите до червения килим на Pacific Design Center с автомобили Audi А8 и Audi Q7. Комфортът на луксозната марка изпитаха популярни личности като номириният 5 пъти за наградата Грами английски певец Джеймс Блънт и екипът на немския филм „Животът на другите”, който получи Оскар в категорията „Най-добър чуждоезичен филм”.
Представителството на Audi във Великобритания подпомага СПИН фондацията на Елтън Джон вече 5-та поредна година като предоставя автомобили Audi за благотворителния търг на звездата. Миналата година дарените от компанията два автомобила Audi Q7 бяха продадени за 280 хиляди долара.
Социалната ангажираност е част от корпоративната култура на Audi. Една от инициативите в тази насока е създаването през 1977 г. на кампанията „Коледен апел”, която се организира и до днес. Чрез нея Audi си поставя за цел да осигурява финансова подкрепа за благотворителни организации. От представянето на инициативата до сега са събрани дарения на стойност 8,68 млн. евро. Audi подпомага и програмата „Образование чрез спорт”, която се организира от Институт „Аертон Сена”. За периода 1999 – 2006 г. автомобилният гигант е дарил на програмата 11,4 млн. евро за подобряване условията на живот на децата без дом в Бразилия.

Audi R8
Спортният модел с централно разположен двигател R8 е първата стъпка на Audi в най-взискателния сегмент на автомобилния пазар. Двигателят V8-FSI с мощност 420 к.с., постоянно двойно предаване quattro и каросерия с триизмерна алуминиева носеща конструкция Spaceframe отличават R8 сред конкуренцията, осигуряват високо удобство при ежедневна употреба и се характеризират с типичния за марката Audi перфекционизъм по отношение на качеството. Първите поръчки на модела R8 ще бъдат изпълнени през второто тримесечие на 2007 г.
След рали-успехите с революционния Audi quattro® и триумфалните победи в пистовите шампионати за туристически автомобили Audi отвори нова глава в историята на моторните спортове със състезателния прототип R8. С петте си победи в легендарната надпревара „24 часа на Льо Ман” Audi R8 е най-успешният автомобил в историята на Льо Ман. В 79-те си досегашни старта в различни състезания по целия свят, този изключителен модел спечели внушителна колекция от 62 победи.

Audi TT Roadster
Откритият спортен автомобил продължава линията на своя успешен предшественик и я интерпретира с още повече емоция, пърформанс и динамика. Audi предлага новия TT Roadster с два двигателя – 3,2-литровият-V6 е с мощност 184 кВт. (250 к.с.) и серийно е с quattro-задвижване, а 2,0-литровият TFSI, който комбинира турбо-пълненето с бензиново директно впръскване и задвижва предните колела с мощност 147 кВт. (200 к.с.).
При TT Roadster 3.2 quattro серийно се предлага бърз и напълно автоматичен мек покрив, а за 2.0 TFSI, същият се предлага по избор. Автомобилът ще се появи на германския пазар през пролетта на 2007 г.