Начало Автомобилни новини Ентусиаст успя да внедри два VR6 двигателя в своето VW Лупо

Ентусиаст успя да внедри два VR6 двигателя в своето VW Лупо

653
0

Хърватският ентусиаст Петар Бионик успя да направи своя Фолксваген Лупо истински убиец на Ферарита и Ламборгинита, оборудвайки го с два VR6 двигателя с обща мощност от над 500 к.с.

Всичко започва преди около две години. Хърватинът решава, че малкият му автомобил далеч не представлява това, което той би искал. Затова като за начало Бионик внедрява в Лупото си два 2.8-литрови VR6 двигателя на Фолксваген – един отпред и един отзад. Това разбира се предполага и подмяна на ауспуховата система. Освен това непосредствено зад предната броня вече са монтирани и два големи радиатора. Очевидно Бионик не е разполагал с много място, но въпреки това той не се отказва. Във вътрешността на колата е поставен ролкейдж, а седалките вече са само две и то състезателни.

Въпреки че стандартната мощност на всеки един от двата двигателя е 201 конски сили, ентусиастът е успял да докара общата им мощност до над 500 к.с., което заедно с теглото на колата от едва 1000 кг прави малкото Лупо истински снаряд. В неподвижно състояние този факт се загатва от големите жълти спирачки, изпъкващи изпод колелата.

Въпреки постигнатия резултат обаче, хърватинът още не е достатъчно доволен и затова планира добавянето и на HGP битурбо кит, който може да доведе общата мощност на двата двигателя до изключителната стойност от 1000 к.с.

А ето и едно видео, показващо част от възможностите на изключителното малко Лупо: