Начало Други Ентусиасти създадоха F3 болид, движещ се с шоколад

Ентусиасти създадоха F3 болид, движещ се с шоколад

92
0

Учени от университета в Уоруик създадоха кола от Формула 3, която се движи с биогориво. Интересното е , че в случая не става въпрос за конвенционален тип биогориво, за каквото вече сме чували. Учените твърдят, че това е първият F3 болид, който се движи с остатъци, изхвърляни от фабриките за шоколад. Също така според тях колата е способна да развие 235 км/ч.

Автомобилът използва също така и разстителни мазнини. Учените са преобразували мазнините и шоколадовите останки в ново и най-вероятно доста вкусно гориво. В него са включени също така и моркови, ленени влакна и соя.

Въпреки че точните характеристики на впечатляващата състезателна кола все още не са оповестени, създателите й са заснели видое, на което тя определено изглежда обещаващо. Двигателят звучи добре, а и изглежда, че пилотът не натиска педала на газта докрай. Освен това колата е съобразена с всички изисквания за участие във Формула 3. Първите истински тестове на пистата ще започнат до няколко седмици, според създателите на „шоколадовия болид“.