Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ероуз обявиха, че няма да участват в белгийската Гран при

Ероуз обявиха, че няма да участват в белгийската Гран при

34
0

Екипът на Ероуз официално обяви, че няма да участва в утрешната Гран при на Белгия. Това ще е трети пропуснат старт от „оранжевите“. В специалното изявление се казва, че както и в Унгария тимът е бил посъветван „да не прави нищо, което би застрашило успешното приключване на сделката по продажбата на екипа“.
По принцип екипът на Ероуз пристигна на Спа и в списъка на пилотите бяха заявени Хайнц-Харалд Френцен и Енрике Бернолди. Никой от тях обаче не се появи в бокса нито вчера, нито по време на днешните свободни тренировки преди квалификацията.
Междувременно се разбра, че от ФИА са поискали официално обяснение от Том Уокиншоу и хората му. Световната организация иска те да изложат в писмен вид причините за действията си, тъй като според споразумението „Конкорд“ отборите са длъжни да участват във всеки старт. Едва след това ще бъде обявена официалната позиция на ФИА.
По принцип повечето хора във Формула 1 в момента смятат, че ФИА ще се отнесе с разбиране и ще прояви снизхождение към Ероуз. Основната цел в момента е отборът да не загине като тима на Прост.