Начало MotoGP News Еспаргаро ще се включи с уайлдкард в Австрия

Еспаргаро ще се включи с уайлдкард в Австрия

76
0
Пол Еспаргаро, КТМ
Пол Еспаргаро, снимка КТМ

Пол Еспаргаро ще се включи с уайлдкард в Австрия. Испанецът ще кара мотор на КТМ в домашната надпревара за марката на пистата Ред Бул Ринг. Това е второ участие за Еспаргаро от началото на годината.

Еспаргаро ще запише второто си участие с уайлдкард за сезона 2024 в новата си роля на тестови и резервен пилот на КТМ. В края на миналата година той остана без титулярно място в тима на Tech3 заради Педро Акоста. В крайна сметка той реши да остане част от семейството на КТМ, макар и с по-различна роля.

KTM възнагради лоялността на Еспаргаро. Австрийският производител предостави на испанеца участие на пистата Муджело. 33-годишният пилот финишира 14-ти в спринта и 17-ти в основното състезание. Макар да не спечели точки, той беше доволен от свършената работа.

Еспаргаро ще бъде запомнен като първият пилот, донесъл подиум на КТМ в MotoGP. Това се случи по време на Гран при на Валенсия 2018. През 2020 г. той добави още няколко подиума на сметката си, но така и не успя да спечели старт от кралския клас

Сега Еспаргаро трябва да се състезава с КТМ в домашната Гран при на Австрия на пистата Ред Бул Ринг. Към него ще се присъединят титулярните пилоти на марката Брад Байндър и Джак Милър.

„Готов съм да карам отново! Муджело беше специална писта, на която да направя завръщането си за КТМ. Разбира се, никоя писта не може да бъде много по-специална от Ред Бул Ринг“, сподели Еспаргаро.

„Тук е страхотно заради пистата, мястото, феновете и атмосферата, както и заради това колко много означава тази Гран При за КТМ. Това също се чувства малко като домашно състезание за мен.“

„Имам някои добри спомени от борбата за победата там. Както и в Италия, целта ще бъде да излезем на пистата с KTM RC16 и да продължим програмата си за тестове. Ще имаме доста работа за вършене. Знам, че Гран при на Австрия също ще бъде много забавна“, добави тестовият пилот на КТМ.

Това ще бъде общо трети уикенд, в който КТМ използва пилот с уайлдкард. На Херес марката заложи на Дани Педроса. Испанският ветеран финишира трети в спринта, но отпадна в основната надпревара.