Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еускади потвърждават, че са подали документи за ’10

Еускади потвърждават, че са подали документи за ’10

46
0

Испанският тим на Епсилон Еускади потвърди, че е представил нужните документи, за да се състезава във Формула 1 през 2010 година. Шефът на тима, Хоан Вияделпрат, каза, че отборът си е осигурил нужните финанси за следващите четири години.

От ФИА ще съобщят на 12 юни отборите, които ще се състезават през 2010 година. Mеждувременно Вияделпрат уточни, че е представил кандидатурата на тима още в сряда (27 май) и е получил потвърждение в четвъртък (28 май), но не е искал да говори официално, тъй като не е билa финализирана изцяло финансовата част.

Вияделпрат подчертава, че неговият отбор има социален модел, което и представолява търсеното от Макс Мозли. Тимът притежава училище за механици, училище за инженери, както и по-ниски категории – от картинг и Формула Рено 2.0 до Световните Серии.

Шефът на отбора твърди, че има инвестиции от 65 милиона евро, като в допълнение тимът има и въздушен тунел и всичките останали нужни съоръжения. Вияделпрат дори си позволява да каже, че ако екипът му бъде избран, то е осигурен бюджетът за следващите четири години.