Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Европейските пилоти са слаби психически, смята Монтоя

Европейските пилоти са слаби психически, смята Монтоя

51
0

Бившият пилот на Уилямс и Макларън във Формула 1 Хуан-Пабло Монтоя смята, че европейските пилоти са слаби психически. Колумбиецът се състезаваше в Гран при в периода 2001-2006 г., като имаше агресивен и атакуващ стил. Той спечели общо 7 победи, но не успя да се пребори за титлата. Ще се запомнят битките му с Михаел и Ралф Шумахер, в които често се стигаше и до сблъсъци.

„Всичките ми конкуренти ме притискаха до границата на възможното, заяви Монтоя в интервю за официалния сайт на F1. – Научих много от Ралф (с който бяха съотборници между 2001 и 2004 г.) Той беше наистина бърз, но европейските пилоти са много слаби психически. Можеш да влезеш под кожата им лесно.

Мисля, че Михаел (Шумахер) бе един от пилотите, който беше наистина силен. Ралф, от друга страна, беше почти невъзможно да бъде победен, но ако успееш да го направиш в най-добрия му ден, можеше да влезеш под кожата му.”

Монтоя също така даде Люис Хамилтън за пример как даден пилот от сегашните звезди може да изпадне в криза след тежък удар. Колумбиецът визира отпадането му в Малайзия през миналата година заради повреда в двигателя, докато беше начело на колоната. „Когато Люис печели, той не може да бъде спрян, обясни Хуан. – Но ако нещо се обърка, падението е голямо.”