Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Формула 1 направи страхотно шоу на площад Трафалгар

Формула 1 направи страхотно шоу на площад Трафалгар

149
0

Формула 1 направи страхотно шоу на площад Трафалгар в Лондон. На събитието присъстваха всички отбори от шампионата и почти всички пилоти – 19 уважиха феновете в британската столица, докато Люис Хамилтън предпочете да си даде два дни почивка.

F1 шоуто продължи през голяма част от деня, като същинската част с парада на коли се състоя привечер. Рене Арну показа на събралото се множество Рено RS01 – първият автомобил с турбо двигател във Формула 1. Щофел Вандоорн бе зад волана на Макларън МР4/6 – автомобилът, с който Аертон Сена печели титлата през 1991 г. Останалите коли бяха по-съвременни, но Себастиан Фетел, Валтери Ботас, Даниел Рикиардо и колегите им направиха великолепно шоу за събралите се по импровизираното трасе зрители.

По-рано през деня на специалния брифинг на пилотите за събитието организаторите изрично ги бяха помолили да не правят донъти. „Не съм чул!”, засмя се Фетел от голямата сцена на F1 Live London. „Това беше контролирано пързаляне!”, обясни почти сериозно Рикиардо преди пак да се разсмее.

На събитието дойдоха още Дженсън Бътън и Нико Розберг. Англичанинът вози манекенката Наоми Кембъл в двуместен болид, като „успя” да блокира двигателя по средата на „трасето”. Нико пък разказа, че в продължение на пет дни не знаел къде е купата му за титлата от 2016 г. – загубила се по пощата!

Настоящите пилоти от Формула 1 направиха импровизиран парад по улиците между Уайтхол и Трафалгар, раздадоха десетки автографи и направиха още повече селфита с феновете. На финала всички бяха поканени на сцената. Последен излезе единственият присъстващ пилот на Мерцедес Ботас – с огромна бутилка шампанско. Финландецът започна да пръска и публиката, и колегите си, което накара сънародника му Кими Райконен буквално да избяга в края на сцената.

Шоуто завърши с изпълнения на Кайзер Чийфс.