Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо с двигател с по-ниска мощност, Ферари пази по-силен за Абу Даби

Алонсо с двигател с по-ниска мощност, Ферари пази по-силен за Абу Даби

40
0

Фернандо Алонсо се класира шести на стартовата решетка за Гран при на САЩ, след което разкри, че е със стар двигател с по-ниска мощност.

Испанецът обясни, че с тима му Ферари са обмисляли два варианта на действие до края на сезона и са предпочели да не взимат нов мотор.

– Двигателят ни е с някои ограничения след повредата на Монца. Всъщност миналата седмица обсъждахме дали да използваме шести агрегат и да стартираме от питлейна – като Ред Бул – или да предпочетем много стар мотор с по-ниска мощност, но поне без загуба на позиции на грида. Избрахме втората опция, така че на места вероятно представянето ни страда в известна степен. Вършим всичко това, за да не опираме до шести двигател. Ако се справим тук и в Бразилия, не бива да объркваме нещата в Абу Даби, защото там ще се вземат двойни точки. Имаме на разположение по-силен агрегат, който ще използваме в последния старт. Така че трябва да внимаваме в този и следващия стартове. Мисля, че всичко ще е наред. Може би загубихме нещо заради мощността, но аз пак съм си на нормалната шеста позиция. Предпочитам да съм шести, с няколко десети от секундата по-бавен, отколкото да съм на опашката – заяви Алонсо.

Кими Райконен отбеляза от своя страна, че днес поведението на неговия F14 T е било по-добро в сравнение с петъчните тренировки. Той бе девети и в трите квалификационни сегмента.

– Останах сравнително доволен от баланса, въпреки че не успях да направя достатъчно добра обиколка за по-предно класиране. Поради някаква причина така и не успяхме да оправим проблема с предната част. Автомобилът се пързаля във всички сектори и това води до сериозно дестабилизиране на предницата. Както обикновено, ще се постараем да дадем най-доброто от себе си в състезанието – каза Кими.

Инженерният директор Пат Фрай уточни, че е имало проблем със загряването на гумите медиум в Q1. Със софт обаче представянето било според очакванията на екипа.