Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел щастлив след второто си място в квалификацията

Фетел щастлив след второто си място в квалификацията

32
0

Себастиян Фетел за втори път през тази година успя да се класира на първа редица и да победи кола на Мерцедес в квалификацията. Това показва до голяма степен, че не само състезателното темпо на Скудерията е близко до това на световните шампиони от миналата година, но и това в тренировката за място. Фетел остана на 0,4 секунди зад Хамилтън, което го зарадва особено много.

„Това бе много, много добра квалификация за нас. Радвам се, че успях да разделя колите на Мерцедес“, заяви Фетел след квалификацията. „Това е голяма крачка напред за нас. Много съм доволен от второто място. Сесията бе доста трудна. В началото ми бе трудно да намеря своя ритъм, който имах в тренировките и не успявах да постигна добро време.

В течение на квалификацията обаче нещата се подобриха, колата ставаше все по-бърза. Чувствам се добре в болида и това ми позволи да натисна накрая. Така успях да обърна нещата в своя полза. Изключително съм щастлив с мястото си на първата редица.

Надяваме се утре да направим добър старт. Тогава можем да очакваме и чудесно състезание. Състезателното ни темпо изглежда още по-близко до това на Мерцедес. Чакаме с надежда утрешния ден.“