Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел недоволен от развитието на петъчния ден

Фетел недоволен от развитието на петъчния ден

90
0

Петъчният ден не протече по вкуса на Себастиян Фетел. Германският пилот на Ферари изпитваше трудности през целия ден, което ясно може да се види и от класирането му в двете петъчни тренировки. Сутринта той успя да направи едва 14 обиколки заради проблем с електрониката и завърши на шеста позиция. Следобед пък Фетел успя да направи 26 обиколки, но отново не бе особено доволен от постигнатото и финишира на седма позиция. Освен това той се завъртя два пъти – по веднъж с меките и с медиум гумите на 12-и и първи завой.

„Не смятам, че това бе един от нашите добри дни“, обясни Фетел след края на втората свободна тренировка. „Имахме някои проблеми, които ни възпряха и ни струваха време. Сутринта останахме за дълго в гаража заради късо съединение. Освен това Кими имаше проблем с предното крило, който трябваше да бъде проверен. Следобед също не успяхме да караме толкова, колкото искахме.

Смятам, че имаме още доста работа, която трябва да свършим. Утре обаче всичко трябва да е наред. Искаме да дадем всичко от себе си, но е трудно да се каже, къде ще сме. Не смятам, че днешният ден бе меродавен по отношение на възможностите ни.

Смятам, че утре можем да се представим по-добре. Сега разбира се сме се съсредоточили върху това да отстраним проблемите си, за да може да намерим по-добър ритъм още от началото на утрешния ден.“

Екипът на Ред Бул, с който Фетел постигна своите шампионски титли обаче може да се окаже сериозно препятствие за Скудерията в Унгария.

„Някак си очаквахме подобно развитие на нещата. Днес обаче е едва петък и е трудно да се каже, кой с какви количества гориво е карал. Още на Силвърстоун обаче се видя, че те са направили крачка напред.“