Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел доволен от подиума, отбеляза отново липсата на достатъчно скорост

Фетел доволен от подиума, отбеляза отново липсата на достатъчно скорост

90
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел завърши трети в Гран при на Русия и вече изостава с 50 точки от Люис Хамилтън в генералното класиране на световния шампионат на Формула 1 за 2018 г. Той заяви, че е доволен от подиума, но просто не бил достатъчно бърз, за да се бори с Мерцедес-ите.

Германецът стартира добре и атакува, но не успя да изпревари Хамилтън. При спирането си в бокса излезе пред англичанина. Люис си върна позицията почти веднага след това. Стюардите разследваха защитата на Фетел – дали не е променил посоката си на движение повече от два пъти, но постановиха, че няма да има по-нататъшни действия. Хамилтън смяташе, че съперникът му е нарушил правилата: „Той мина към вътрешната страна и след това пак мръдна, при което ме избута към стената. Според мен беше двойно движение, но предполагам, че те не са го видели. За щастие, успях да избегна удара и да взема завоя.”

Версията на Фетел бе, че не е видял къде е съперникът му след първоначалната атака, но му оставил достатъчно място при следващата.

„Изненадахме ги с много добра обиколка след излизането (от пита). Люис бе слисан, но след това Валтери [Ботас] намали. Ние имахме известни проблеми в последния сектор, което позволи на Люис да остане наблизо. Той атакува във втори завой, аз успях да се защитя, но в левия (трети) не го виждах. Не бях съвсем сигурен къде е. Забелязах, че е някъде от външната страна. А според мен трябва да осигуриш достатъчно място – дори да не искаш, за да остане битката твърда, но честна”, обясни Фетел.

След това Ботас пропусна съотборника си, а немският състезател на Ферари така и не скъси дистанцията до съперниците от Мерцедес.

„Към края се опитах да притисна Валтери, но не можах да се доближа достатъчно. Както и да е, беше добро състезание. Според мен бяхме по-близо днес (до Мерцедес), но резултатът не е този, който искахме. Иначе чувството в автомобила беше много добро, просто не бях достатъчно бърз. Опитахме всичко и съм доволен от подиума”, допълни Себастиан.

Той каза още, че с Ферари имат план за предстоящите надпревари и какви стъпки ще предприемат до края на сезона.